Weylin Tracking logo
illustratieve foto

Extra's

Op deze pagina onze blog, video's, extra sporenweetjes en meer. Vergeet ook zeker niet te kijken op de specials pagina van Diersporengids.nl. Daar staan ook gratis artikelen en video's over diersporen. Ook zijn we aanwezig op Facebook. Vergeet niet je te abonneren op de nieuwsbrief om zo op de hoogte te blijven van nieuwe extra's.

Blog

Hieronder diverse blogs over diersporen en onze ervaringen buiten.

Diersporencursus in de Roemeense Karpaten - Sporenreis door een prachtig gebied met beren, wolven, wilde kat, lynx en heel veel meer... (1 sept 2017)
Diersporen in de Harz - In het kader van de uitwisseling van kennis over spoorzoeken, werken we bij Weylin samen met spoorzoekers uit verschillende landen. (1 jun 2017)
Trailen van een Damhert - Dag op pad samen met Michel Grobbe, damherten trailen. (7 nov 2016)
Zulke dagen horen er ook bij - Over mijn vrijwilligerswerk rond het welzijn van de das in de gemeente Deventer (31 jul 2014)
Wolven in de Lausitz - Verslag van een weekend speuren naar wolvensporen. (21 mei 2014)
Gratis Diersporenkaart - Wie houdt er niet van gratis? (8 mei 2014)

Vraag het Weylin

Rubriek in onze nieuwsbrief. Abonnee's kunnen vragen stellen die wij beantwoorden.

Is er genoeg ruimte voor de Lynx in NL? - Vraag van Rody K. op Facebook. (maart 2018)
In hoeverre zijn dieren kleurenblind? - Vraag van 'Pier Blahblah' op Facebook. (februari 2018)

Media

Berichten die verschenen in diverse media.

Ingeklemde nootjes (Vroege Vogels radio) - Bij diersporen kijken we al gauw naar de bodem, maar wie goed om zich heen kijkt kan van alles ontdekken. Beukennootjes in boombasten bijvoorbeeld, van boomklevers die zo een wintervoorraad aanleggen. (18 feb 2018)
Wintervraat (Vroege Vogels radio) - In de winter eten grote hoefdieren knoppen van bomen en struiken. Het levert specifieke sporen op. (20 jan 2018)
Wolvensporen (Vroege Vogels radio) - Steeds vaker duiken er wolven op in Nederland. Heel nuttig dus om de sporen van deze prachtige dieren te kunnen herkennen! Vroege Vogels besteedde er aandacht aan en interviewde Jeroen van het Weylin Tracking team. (7 jan 2018)
Natuurlijk Zoey (RTV Utrecht) - Zaterdag 9 december 2017 stond het programma Natuurlijk Zoey van RTV Utrecht in het teken van diersporen. Presentator Eddy Zoey ging op pad met Jeroen Kloppenburg van Weylin Tracking op zoek naar diersporen. (11 dec 2017)
Een wasbeer die door Deventer wandelt (de Stentor) - Mediahectiek na de vondst van een wasbeerprent (8 feb 2017)

Video's

Jeroen maakt veel gebruik van video. Soms om een special te maken over een bepaald dier en zijn sporen, soms om een sfeerbeeld te maken. Hieronder kan je ze bekijken. Vergeet niet HD aan te klikken en volledig scherm te activeren!
Geen video, of geen Flash? Je kan de video's ook direct op Vimeo bekijken. De video's staan op zowel Vimeo als YouTube. Vimeo heeft wel betere videokwaliteit, en heeft geen reclames!

Ook op YouTube staan onze video's. Klik op het icoontje linksboven om de volledige lijst van video's te bekijken.