Site Overlay

Bart van der Hoorn

Ik noem mezelf het liefst een outdoor-enthousiast. Het gaat mij niet zo zeer om het weten en kennen, maar veel meer om het nieuwsgierig zijn en blijven leren.

Dat heb ik de afgelopen jaren met name gedaan door verschillende opleidingen te volgen. De ‘Nature&Wildlife’ opleiding van de Voshaar Buitensportopleidingen, de Groencursus van het IVN, de jaaropleiding Diersporen bij Weylin Tracking en de opleiding tot Wildernisgids bij Wildernisschool Outback.

Het zoeken naar en vinden van diersporen en dieren (Signs, Tracking en Trailing) is echter de rode draad en gewoonweg het allerleukst! Het combineren van kennis en vaardigheden met het gebruiken van al je zintuigen is niet zo makkelijk als het misschien klinkt. Maar het is voor mij de mooiste manier om te genieten van de natuur om ons heen. En het maakt niet uit of dat dit in het plaatselijke natuurgebied is of in de Noord-Amerikaanse wildernis.

Naar buiten! Ben nieuwsgierig en leer. En misschien nog belangrijker; doe dit met anderen. Want kennis en vaardigheden worden pas wat waard als je ze deelt. Dus hopelijk tot snel bij een workshop of cursus van Weylin Tracking.