Site Overlay

Christiaan Diem

Zolang als ik mij kan herinneren speelt ‘buiten’ een belangrijke rol in mijn leven. Als klein jochie was ik uren aan het struinen door de grienden en polders rond onze woonplaats. De wereld om mij heen wekte al heel jong mijn nieuwsgierigheid. Hoe kan een vogel vliegen? Hoeveel tanden heeft een rat? En waarom botst een vleermuis niet in het donker? Van wie is die prent?

Naarmate ik ouder werd kreeg ik steeds meer antwoorden op mijn vragen en groeide mijn kennis, maar daarmee ook de drang om nog meer te willen weten van onze fascinerende planeet. Ik geloof dat je door kennis te delen, ook weer kennis opdoet. Niet verwonderlijk dus dat ik aardrijkskundeleraar ben geworden, maar ik had net zo goed biologieleraar kunnen worden.

Hoewel je van boeken heel veel op kunt steken, heb ik ervaren dat je ‘in het veld’, samen met een expert, veel en veel meer leert dan binnen. Dat is het mooie van de cursussen van Weylin Tracking, je bent de hele dag buiten aan het ontdekken en leren. En daarna lekker zelf aan de slag in onze mooie natuur!