Site Overlay

Reviews Weylin Veldgidsen

Op deze pagina gebruikerservaringen van de Weylin Veldgidsen. Bezoek de online shop voor meer informatie en bestellen.

Er zijn veel Nederlandse diersporengidsen, maar die zijn vaak te groot om naast fototoestel en kijker nog mee te nemen. Bovendien, ze kunnen niet tegen regen! Dat maakt deze handige, kleine, geplastificeerde en rijk geïllustreerde, gidsjes zo bijzonder.

Loopsporen geeft eerst de gebruikte termen, dan tips zoals: wat zijn de beste plekken, ga vroeg of laat op de dag op pad als de schaduwen langst zijn en sporen het best zichtbaar en loop tegen de zon in; hoe maak je een gipsafdruk van een spoor. Maar ook ga eerst even rustig zitten, kijken, luisteren.

Spoorvolgen is een logische aanvulling op wat de auteurs ons eigenlijk willen leren: niet in eerste instantie wie maakte het spoor, maar wat deed de spoormaker? Je treedt als ware in zijn sporen.

Bestudeer dus niet alleen loopsporen, maar ook knaagsporen en door de spoormaker gebroken takken, gekneusde bladeren, platgedrukt gras. Wordt sporenlezer zoals de prehistorische jager.

Boekbespreking in tijdschrift Natura (KNNV) door Gerhard Cadee.

Ik was aangenaam verrast door de grote hoeveelheid kennis die op Diersporengids.nl en in de boekjes verzameld is. Wat ook sterk aanspreekt, is de bezieling waarmee Jeroen c.s. over de natuur praat, de natuurbeleving spat ervan af. Ik krijg altijd een warm gevoel als je merkt dat mensen met liefde en respect de natuur bejegenen.

Fragment van een complete review op Vogeldagboek.nl

Een leuk en handzaam boekje, dat verrast met de grote hoeveelheid aan speurtips, feitjes over de leefwijze van de prentenmakers (dieren dus) en heldere illustraties. Je krijgt meteen zin om erop uit te trekken! Echt een aanrader voor (jonge) mensen, die willen beginnen met speuren naar en vinden van diersporen!

Anna Vehof-Den Held van www.buitenspelennatuurlijk.nl

De gids loopsporen uitgegeven door Weylin Tracking is een echte aanrader voor wie interesse heeft in deze boeiende materie. Door zijn handig formaat, de duidelijkheid van de prenten en de randinformatie over diverse loopsporen maakt dat het een vast item is dat ik steeds meeneem in mijn veldtas. […] De gids is zowel geschikt voor beginners als voor de meer gevorderde spoorzoeker.

Dirk Van Der Meiren, natuurgids

De Weylin Veldgids zit sinds de dag dat ik hem heb in mijn rugzak. […] Verbluffend hoeveel illustraties en informatie er in zo’n handzame gids past. Niet alleen prijzenswaardig door de wetenschappelijke waarde, maar zeker ook door het formaat en de weersbestendigheid. Een handleiding die iedereen, naast zijn koffie en broodjes, in zijn of haar rugzak zou moeten hebben.

Hans Hasper, oehoe-beschermer

Ik ben sinds kort de eigenaar van de veldgids voor loopsporen van Weylin. Ik had al een flinke hoeveelheid sporengidsen en die had ik omdat ze een voor een niet volledig dekte wat ik zocht. Dat is nu voorbij. Weylin Tracking (Jeroen Kloppenburg) heeft een overzichtelijk en handzaam gidsje ontwikkelt wat vergelijkbare prenten bij elkaar plaats zodat je de verschillen goed kunt zien. Grote en gedetailleerde afbeeldingen kent, zodat je de prenten goed kunt determineren. De bladzijden om laat slaan met het ringband systeem zodat je geen bladzijden hoeft te buigen. Stevig is zodat het ook met minder weer goed te gebruiken is en als natuurgids voor It Fryske Gea kan ik mensen heel goed prenten laten lezen aan de hand van de duidelijke uitleg, afbeeldingen en tips die in de veldgids staan. Ik raad iedereen die vaak de natuur is aan de veldgids van Weylin te gebruiken eventueel met de digitale aanvulling van www.diersporengids.nl op tablet of telefoon. Als gids in de natuur raad ik iedere collega aan om dit document onderdeel te laten maken van je uitrusting, als naslag of educatiemiddel!

Richard Roeloffs, natuurliefhebber en excursieleider voor It Fryske Gea

Ik woon aan de rand van de Veluwe en ik loop dagelijks met de hond door bos en hei. Sinds ik deze gids heb is heb ik hem altijd bij me. Hij is makkelijk mee te nemen. Door het formaat past hij in de binnenzak van mijn jas of in mijn kontzak. Hij werkt heel fijn. Door de ringband kan je makkelijk de gids naast het spoor houden ter vergelijking. Er staat kort en krachtig in waar je op moet letten en op elke pagina staat een liniaal zodat je elk spoor goed kan opmeten. De pagina’s houden zich ook goed bij minder goed weer. Ik gebruik hem vaak in combinatie met de digitale sporengids van weyling tracking. Op de digitale sporengids staat nog meer informatie zodat je nog meer kan leren over sporen.

Een must have als je meer wilt leren over sporen en als naslagwerk om jezelf te controleren.

Jaap van Leeuwen