Site Overlay

Roelof, deelnemer workshop wolvensporen 2019

Gisteren de workshop wolvensporen gevolgd. Geweldige dag gehad met Jeroen van Weylin tracking! De groep wordt klein gehouden wat de kwaliteit van het leren heel goed maakt. Na uitleg van de verschillen in de sporen (met name wolf en hond) wordt ook goed uitgelegd waar de verschillen door komen en laat Jeroen dat ook voelen door ons zelf oefeningen te laten doen. Daarna zelf aan de slag met het sporen identificieren, waarna de diepte in gegaan wordt met voor en achter en links en rechts bij de afdrukken. Tijdens het wandelen wordt er ook bij sporen van andere dieren stil gestaan (zwijn, edelhert, ree) maar dat waren bonus sporen/soorten. Daarna aan de slag met de verschillen tussen loop, draf en galop. Schitterend hoe iedereen dat snel doorheeft door de duidelijke uitleg en werkvorm.
Ga er niet vanuit dat je echte wolvensporen zal zien. Maar dat maakt voor mij niet uit, en had ik me niet op ingesteld. Door zelf veel aan de slag te zijn met het identificeren leer je heel veel, en verheug ik me erop om me hier verder in te verdiepen. Wandelen in de bossen van de Veluwe gaat voor mij een nieuwe ervaring worden. Dank je wel Jeroen!