Site Overlay

Tweedaagse Cursus Diersporen en Spoorzoeken

Voor iedereen die graag buiten is en wil leren spoorzoeken. Met een beetje kennis van diersporen zal een wandeling door het bos nooit meer hetzelfde zijn! In twee dagen maak je kennis met een reeks aan diersporen. Je hebt geen voorkennis nodig. Deelnemers zijn onder meer natuurliefhebbers, natuurgidsen en bushcrafters. Met regelmaat doen ook ouders met kinderen mee of heeft een deelnemer deze cursus cadeau gekregen.

Praktische informatie

Alle dagen van 10:00-15:00. De eerste dag zijn we op het Kootwijkerzand (Houtzagersweg te Kootwijk) op de Veluwe. De tweede dag in uiterwaard de Ossenwaard te Deventer (Zwarte Pad te Deventer). Maximaal twaalf deelnemers. Niet inbegrepen zijn overnachtingen, eten & drinken en vervoer van en naar de locaties.

Benodigdheden

Goede buitenkleding, notitieboekje & potlood, dagrugzak, drinken en lunch. Eventueel verrekijker en fotocamera.

Prijs

€145,- (inc. BTW) te voldoen bij opgaaf. Na ontvangst van de betaling is de plek definitief gereserveerd.

Data en beschikbaarheid

14 & 21 mei 2024 – Plaatsen vrij (let op: twee dinsdagen)
15 & 16 juni 2024 – Plaatsen vrij
14 & 15 september – Plaatsen vrij

Indien een workshop vol is, kunt u desgewenst op de wachtlijst geplaatst worden. Op de hoogte blijven van nieuwe data? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang ook downloads, kortingen, sporentips en exclusieve video’s.

Opgave

Indien meerdere personen deelnemen, vergeet dan niet de namen en e-mailadressen in het opmerkingenveld te zetten. Dit voor het certificaat van deelname na de cursus. De gegevens worden nergens anders voor gebruikt.

Bekijk onze algemene voorwaarden en privacy policy hier.

Omschrijving

Voor wie meer wil leren over diersporen is de tweedaagse cursus diersporen een uitstekende start. In deze twee dagen gaan we het brede spectrum aan sporen welke we kunnen vinden in Nederland verkennen.

Twee dagen, twee totaal verschillende gebieden met bijbehorende sporen. De eerste dag beginnen we op de Veluwe. Grote dieren als edelhert en wild zwijn laten duidelijke sporen na. We gaan niet alleen de voetsporen (prenten) leren herkennen, maar op de manier waarop ze gelopen hebben. De zogenaamde gang. De tweede dag duiken we typische Nederlandse natuur in, de uiterwaarden nabij Deventer. Muskusrat, bever, watervogels en bruine rat zijn zomaar enkele dieren waar we sporen van gaan vinden.

Dit weekend leren we je de basis van het spoorzoeken. Wat neem je mee? Hoe gebruik je een sporengids? Hoe meet je een spoor op? Uiteraard komen een reeks van sporen voorbij. We gaan deze cursus onder meer behandelen; prenten, gangen, vraatsporen, uitwerpselen, veren, braakballen van uilen, woonsporen en nog veel meer.