Site Overlay

Tweedaagse Cursus Diersporen en Spoorzoeken

Voor iedereen die graag buiten is en wil leren spoorzoeken. Met een beetje kennis van diersporen zal een wandeling door het bos nooit meer hetzelfde zijn! In twee dagen maak je kennis met een reeks aan diersporen. Je hebt geen voorkennis nodig. Deelnemers zijn onder meer natuurliefhebbers, natuurgidsen en bushcrafters. Met regelmaat doen ook ouders met kinderen mee of heeft een deelnemer deze cursus cadeau gekregen.

Praktische informatie

Alle dagen van 10:00-15:00. De eerste dag zijn we op het Kootwijkerzand (Houtzagersweg te Kootwijk) op de Veluwe. De tweede dag in uiterwaard de Ossenwaard te Deventer (Zwarte Pad te Deventer). Maximaal twaalf deelnemers. Niet inbegrepen zijn overnachtingen, eten & drinken en vervoer van en naar de locaties.

Benodigdheden

Goede buitenkleding, notitieboekje & potlood, dagrugzak, drinken en lunch. Eventueel verrekijker en fotocamera.

Prijs

€145,- (inc. BTW) te voldoen bij opgaaf. Na ontvangst van de betaling is de plek definitief gereserveerd.

Data en beschikbaarheid

16 & 17 juli 2022 – Plaatsen vrij
25 & 26 maart 2023 – Plaatsen vrij
10 & 11 juni 2023 – Plaatsen vrij

Indien een workshop vol is, kunt u desgewenst op de wachtlijst geplaatst worden. Op de hoogte blijven van nieuwe data? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang ook downloads, kortingen, sporentips en exclusieve video’s.

Opgave

Voornaam:*
Deze naam staat tevens op een eventueel certificaat.

Achternaam:*

Straat en huisnummer:*

Postcode:*

Woonplaats:*

E-mail:*

Nogmaals E-mail:*

Telefoon:*

Aantal personen:*
Indien meerdere personen deelnemen vermeldt u de namen hieronder bij vragen. Dit voor eventuele certificaten.

Voor welke datum wilt u zich opgeven?*

Indien u aanvullende vragen of opmerkingen heeft:

Een ree is een?*
(spamcheck, helaas nodig)


  Ik ontvang graag Digitale Sporen, de maandelijkse nieuwsbrief.

Marketingtoestemmingen: Weylin Tracking gebruikt Digitale Sporen om contact met u op te nemen en om updates, nieuws rondom de activiteiten van Weylin Tracking en allerhande sporenweetjes, links & downloads aan te bieden.
U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door het vinkje hierboven te plaatsen, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.


Met het versturen van uw opgave verklaart u zich bekend en akkoord te zijn met onze algemene voorwaarden en privacy policy.Omschrijving

Voor wie meer wil leren over diersporen is de tweedaagse cursus diersporen een uitstekende start. In deze twee dagen gaan we het brede spectrum aan sporen welke we kunnen vinden in Nederland verkennen.
Twee dagen, twee totaal verschillende gebieden met bijbehorende sporen. De eerste dag beginnen we op de Veluwe. Grote dieren als edelhert en wild zwijn laten duidelijke sporen na. We gaan niet alleen de voetsporen (prenten) leren herkennen, maar op de manier waarop ze gelopen hebben. De zogenaamde gang. De tweede dag duiken we typische Nederlandse natuur in, de uiterwaarden nabij Deventer. Muskusrat, bever, watervogels en bruine rat zijn zomaar enkele dieren waar we sporen van zullen gaan tegenkomen.
Dit weekend leren we je de basis van het spoorzoeken. Wat neem je mee? Hoe gebruik je een sporengids? Hoe meet je een spoor op? Uiteraard komen een reeks van sporen voorbij. We gaan deze cursus zeker behandelen; prenten, gangen, vraatsporen, uitwerpselen, wissels, , veren, braakballen van uilen, woonsporen en nog veel meer.