Site Overlay

Tweedaagse cursus Spoorvolgen

Voor iedereen die reeds een basiskennis heeft van diersporen en nu zijn kennis naar het volgende nivo wil brengen. Zodra je prenten kan determineren ziet de spoorzoeker de volgende mogelijkheid; de volgende prent in hetzelfde spoor vinden. Bij het spoorvolgen (ook wel bekend onder de Engelse term trailing) pakken we dit spoor op en proberen deze te volgen totdat we bij het dier uitkomen.

Spoorvolgen is een onderdeel van spoorzoeken. Het is de ultieme vaardigheid waar alle kennis en ervaring van de spoorzoeker samenkomt. Het is ook wel bekend onder de Engelse term trailing.

De eerste dag leggen we een solide basis waarmee je je als spoorvolger ontwikkelen kan. Hoe bepaal je of een spoor volgbaar is? Wat zijn de indicatoren die je vertellen wat een dier deed, hoe snel het zich bewoog en welke richting het opging? Hoe pikken we een spoor op welke we gaan volgen? De hele dag zit je op de knieën om het je eigen te maken.

De groep is bewust klein omdat we de tweede dag geheel bezig zijn met het daadwerkelijke spoorvolgen met als doel bij de maker van het spoor uit te komen!

Praktische informatie

Locatie: Wekeromsezand en Flevoland. Maximaal aantal deelnemers: 5. Niet inbegrepen zijn overnachtingen, eten & drinken en vervoer van en naar de locaties.

Benodigdheden

Goede neutraal gekleurde buitenkleding (geen ‘ghillie suits’ of soortgelijke kleding), notitieboekje & potlood, dagrugzak, drinken en lunch. Eventueel verrekijker en fotocamera.

Prijs

€275,- (inc. BTW) te voldoen bij opgaaf. Na ontvangst van de betaling is de plek definitief gereserveerd.

Data en beschikbaarheid

25 & 26 juni 2022 – Vol
Indien een workshop vol is, kunt u desgewenst op de wachtlijst geplaatst worden.

Opgave

Voornaam:*
Deze naam staat tevens op een eventueel certificaat.

Achternaam:*

Straat en huisnummer:*

Postcode:*

Woonplaats:*

E-mail:*

Nogmaals E-mail:*

Telefoon:*

Aantal personen:*
Indien meerdere personen deelnemen vermeldt u de namen hieronder bij vragen. Dit voor eventuele certificaten.

Indien u aanvullende vragen of opmerkingen heeft:

Een ree is een?*
(spamcheck, helaas nodig)


  Ik ontvang graag Digitale Sporen, de maandelijkse nieuwsbrief.

Marketingtoestemmingen: Weylin Tracking gebruikt Digitale Sporen om contact met u op te nemen en om updates, nieuws rondom de activiteiten van Weylin Tracking en allerhande sporenweetjes, links & downloads aan te bieden.
U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door het vinkje hierboven te plaatsen, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.


Met het versturen van uw opgave verklaart u zich bekend en akkoord te zijn met onze algemene voorwaarden en privacy policy.Omschrijving

Het volgen van een dier over moeilijk terrein is onderdeel van deze cursus.

Spoorvolgen is de ultieme vaardigheid waar alle kennis en ervaring van de spoorzoeker samenkomt. Het staat ook wel bekend onder de Engelse term trailing.
De eerste dag leggen we een solide basis waarmee je je als spoorvolger mee ontwikkelen kan. Hoe bepaal je of een spoor volgbaar is? Wat zijn de indicatoren die je vertellen wat een dier deed, hoe snel het zich bewoog en welke richting het opging? Hoe pikken we een spoor op welke we gaan volgen? De hele dag zit je op de knieën om het je eigen te maken.
De tweede dag gaan we op pad in een gebied waar we daadwerkelijk wild gaan volgen. De groep is bewust klein omdat we deze dag daadwerkelijk gaan spoorvolgen. Met als doel uiteindelijk bij de maker van het spoor uit te komen!

Onder toeziend oog van instructeur Michel volgen deelnemers het spoor van een damhert.