Site Overlay

Weekendcursus Spoorvolgen – Vol

Voor iedereen die reeds een basiskennis heeft van diersporen en nu zijn kennis naar het volgende nivo wil brengen. Zodra je prenten kan determineren ziet de spoorzoeker de volgende mogelijkheid; de volgende prent in hetzelfde spoor vinden…

Praktische informatie

Locatie: Wekeromsezand en Flevoland. Maximaal aantal deelnemers: 5. Niet inbegrepen zijn overnachtingen, eten & drinken en vervoer van en naar de locaties.

Benodigdheden

Goede buitenkleding, notitieboekje & potlood, dagrugzak, drinken en lunch. Eventueel verrekijker en fotocamera.

Prijs

€275,- (inc. BTW) te voldoen bij opgaaf. Na ontvangst van de betaling is de plek definitief gereserveerd.

Data en beschikbaarheid

29 & 30 mei 2021 – Vol
Indien een workshop vol is, kunt u desgewenst op de wachtlijst geplaatst worden.

Opgave

U kunt zich niet meer opgeven omdat deze workshop vol zit.

Omschrijving

Het volgen van een dier over moeilijk terrein is onderdeel van deze cursus.

Spoorvolgen is de ultieme vaardigheid waar alle kennis en ervaring van de spoorzoeker samenkomt. Het staat ook wel bekend onder de Engelse term trailing.
De eerste dag leggen we een solide basis waarmee je je als spoorvolger mee ontwikkelen kan. Hoe bepaal je of een spoor volgbaar is? Wat zijn de indicatoren die je vertellen wat een dier deed, hoe snel het zich bewoog en welke richting het opging? Hoe pikken we een spoor op welke we gaan volgen? De hele dag zit je op de knieën om het je eigen te maken.
De tweede dag gaan we op pad in een gebied waar we daadwerkelijk wild gaan volgen. De groep is bewust klein omdat we deze dag daadwerkelijk gaan spoorvolgen. Met als doel uiteindelijk bij de maker van het spoor uit te komen!

onder toeziend oog van instructeur Michel volgen deelnemers het spoor van een damhert.