Site Overlay

Workshop Wolvensporen

Nog niet zo lang geleden was de aanwezigheid van wolven in Nederland een theoretische mogelijkheid. Inmiddels is het een realiteit en is er zelfs een heuse roedel aanwezig. Wolven laten zich erg moeilijk zien maar laten wel sporen na. De sporenspecialisten van Weylin tracking organiseren een eendaagse cursus om deze sporen te leren herkennen.

Voor wie?

Iedereen die geïnteresseerd is in dit prachtige dier, en de sporen zou willen herkennen als ze die tegenkomen. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling. Je hebt geen voorkennis nodig. Deelnemers aan deze workshop zijn onder meer natuurliefhebbers, natuurgidsen en groene professionals. We gaan deze dag niet op zoek naar de wolf zelf, die laten we lekker met rust. Zoals het hoort! Het is geen excursie, maar een weldoordachte diersporen cursus gericht op de sporen van wolven.

Praktische informatie

Kootwijkerzand ingang Kootwijk van 10:00-15:00. Maximaal aantal deelnemers: 12. Niet inbegrepen zijn eten & drinken en vervoer van en naar de locaties.

Benodigdheden

Goede buitenkleding, notitieboekje & potlood, dagrugzak, drinken en lunch. Eventueel verrekijker en fotocamera.

Prijs

€75,- (inc. BTW) te voldoen bij opgaaf. Na ontvangst van de betaling is de plek definitief gereserveerd.

Data en beschikbaarheid

24 april 2022 – Vol
5 juni 2022 – Plaatsen vrij
16 oktober 2022 – Plaatsen vrij

Indien een workshop vol is, kunt u desgewenst op de wachtlijst geplaatst worden.

Opgave

Met het versturen van uw opgave verklaart u zich bekend en akkoord te zijn met onze algemene voorwaarden en privacy policy.

Voornaam:*
Deze naam staat tevens op een eventueel certificaat.

Achternaam:*

Straat en huisnummer:*

Postcode:*

Woonplaats:*

E-mail:*

Nogmaals E-mail:*

Telefoon:*

Aantal personen:*
Indien meerdere personen deelnemen vermeldt u de namen hieronder bij vragen. Dit voor eventuele certificaten.

Voor welke datum wilt u zich opgeven?*

Indien u aanvullende vragen of opmerkingen heeft:

Een ree is een?*
(spamcheck, helaas nodig)


  Ik ontvang graag Digitale Sporen, de maandelijkse nieuwsbrief.

Marketingtoestemmingen: Weylin Tracking gebruikt Digitale Sporen om contact met u op te nemen en om updates, nieuws rondom de activiteiten van Weylin Tracking en allerhande sporenweetjes, links & downloads aan te bieden.
U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door het vinkje hierboven te plaatsen, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.


Met het versturen van uw opgave verklaart u zich bekend en akkoord te zijn met onze algemene voorwaarden en privacy policy.Omschrijving

Zou jij wolvensporen herkennen als je ze tegenkwam? In deze workshop gaan we praktisch aan de gang met wolvensporen. Momenteel is dit één van onze meest populaire workshops die we meerdere keren per jaar geven.

Het verschil tussen pootafdrukken van wolf en hond worden uitgebreid behandeld.

Het ging opeens erg snel. Nog niet zo lang geleden was de aanwezigheid van wolven in Nederland een theoretische mogelijkheid. Inmiddels is het een realiteit en zijn er constant meerdere wolven aanwezig en worden er jaarlijks jongen geboren. Wolven laten zich erg moeilijk zien maar laten wel sporen na. De sporenspecialisten van Weylin tracking organiseren een eendaagse cursus om deze sporen te leren herkennen. We gaan tijdens deze workshop aan de slag met de volgende sporen:

  • Herkenning van pootafdrukken van wolven en het verschil met honden, vossen en andere dieren. Met onze innovatieve werkvormen ga je de verschillen begrijpen.
  • Herkenning van uitwerpselen van wolven en het verschil met die van andere dieren. Wat zit er zoal in? We hebben samples van wolvendrollen mee zodat de kenmerkende geur opgenomen kan worden.
  • Hoe de uitwerpselen gebruikt worden bij het markeren van het territorium.
  • Een enkele pootafdruk is nooit met zekerheid als wolf te determineren. Een drafspoor van tenminste 100 meter geldt wel als wetenschappelijk bewijs. We gaan de volgende gangen leren herkennen van wolven: stap, draf en galop.
  • Prooiresten van wolven hebben specifieke kenmerken waardoor ze aan wolf toe te schrijven zijn.
  • Wat moet je doen als je sporen vindt? We behandelen onder meer je juiste wijze van documenteren.
  • En nog veel meer!

Waar relevant aan de sporen behandelen we de ecologie van de wolf, maar we kunnen vanwege het brede sporenpalet dat deze dieren achterlaten daar niet diep op ingaan. Een boek als “De Wijsheid van Wolven” is een toegankelijke inleiding in de ecologie van wolven. Bereid je voor op een dag op de knieën sporen bestuderen! Met onze afwisselende werkvormen maak je de lesstof eigen. Soms alleen, soms in groepjes. Naast dat het een leerzame dag moet zijn vinden wij het ook belangrijk dat het een leuke dag moet zijn.

Voor groene professionals, zoals ecologen en boswachters, kunnen wij tevens een workshop wolvensporen op maat geven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.